Mjuk pepparkaka

I morgon är det Lucia och till Lucia hör pepparkakor. Men det var några år sedan jag bakade pepparkakor själv och det finns faktiskt pepparkakor att köpa som inte innehåller smör. Så nu för tiden bakar jag bara mjuk pepparkaka till Lucia och jul. 

Det här är ett recept som jag har kommit fram till och passar den som är däggdjursallergiker. Själv tål jag ytterst små mängder av mjölkprodukter och har därför bytt ut dessa mot olja och Oatleys havreprodukter.  

 

 Ingredienser:

0,75 dl rapsolja

1 dl sirap

2 ägg

1,5 dl Oatley iMat fraiche

1 msk kanel

1 tsk nejlikor

1,25 tsk ingefära

50 g riven morot el. 1 msk rårörda lingon

2 dl vetemjöl

1 dl vetemjöl special fullkorn

1 tsk bikarbonat

Ströbröd

 

Ugnsvärme: 175º

 

 

Vispa samman olja och sirap. Blanda ner ett ägg i taget. Tillsätt iMat fraiche, kryddor, morot/lingon och mjöl blandat med bikarbonat. Pensla en bakform med olja och bröa den. Häll i smeten i formen. Grädda i cirka 35 - 40 minuter.


Kommentera här: