Smulpaj på rabarber och jordgubbar
Att blanda rabarber, jordgubbar och kardemumma blir så gott. I dag använde jag den blandningen i en smulpaj och det passar utmärkt. Pajen blir inte söt men inte heller för syrlig.

I dag gjorde jag denna paj igen men bytte ut jordgubbarna mot smultron. Det blev minst lika gott om inte godare.
Smuldeg
1,25 dl havregryn
1,25 dl vetemjöl
100 g smör
1 msk agavesirap
1 tsk kardemumma
Fyllning
400 g jordgubbar
200 g rabarber
0,5 msk potatismjöl
ev. kardemumma
1 msk strösocker eller 0,5 msk stevia
Ugnsvärme: 225
Rör samman alla ingredienserna till smuldegen Ställ degen på ett svalt ställe.
Skölj och skala rabarbern om den är grov. Skär rabarbern I skivor och lägg den I en pajform. Rensa och skölj jordgubbarna och dela dem. Blanda jordgubbar och rabarber. Strö over potatismjöl, socker och ev. kardemumma (om du vill ha tydligare kardemummasmak). Smula degen over innehållet I pajformen.
Ställ in formen I mitten av ugnen och grädda i ca. 20 minuter.
Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass.