Äppelbullar

Ingredienser:
11 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
0,5 dl sirap
50 g jäst eller motsvarande mängd torrjäst
0,5 dl rapsolja
5 dl mjölk
300 g äppelbitar
kanel eller kokos
Uppvispat ägg till pensling
Ugnsvärme: 225º - 250º
Häll i mjöl, salt och sirap i en bunke. Om du använder torrjäst, se anvisningar på paketet. Värm mjölken tills det är fingervarmt. Lös upp den söndersmulade färska jästen i vätskan. Häll över i bunken och blanda alltsammans till en deg. Täck över degen och låt den jäsa i 30 - 40 minuter. Ställ bakformar på en bakplåt.
Arbeta degen smidig och dela den i två delar. Kavla ut degen och fördela hälften av äppelbitarna över degen men lämna ca 2 cm kant runtom. Strö över kanel eller kokos. Rulla ihop degen, skär den i cirka 15 delar och forma till bullar. Lägg bullarna i bakformarna. Gör likadant med den andra delen av degen. Pensla med uppvispat ägg. Låt jäsa i cirka 30 minuter. Grädda i 5 – 10 minuter. Låt svalna på bakgaller.