Hastbullar med äpple

Mitt äldsta barbarn skulle komma på ett hastigt bestämt besök och en fika med något hembakat ingår alltid vid hans besök, det är tradition. Men jag fick lite problem. Jag hade kort om tid och ingen jäst hemma och barnbarnet hade uttryckt en önskan om hembakta bullar. Till slut kom jag på att min mamma ibland gjorde något hon kallade hastbullar där hon använde bakpulver i stället för jäst. Så jag gjorde en variant på dessa och det här blev resultatet.
INGREDIENSERCa 20 st
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 tsk bakpulver
- 1 ½ dl strösocker
- 7 ½ dl vetemjöl
- 1,25 dl rapsolja
- 3 ½ dl havredryck
Fyllning
- 2 äpplen
- ½ dl strösocker
- 2 tsk mald kanel
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke.
- Tillsätt oljan och rör ihop den med de torra ingredienserna. Tillsätt havredrycken och blanda allt till en smetig deg.
- Fördela degen i ca 20 muffinsformar utställda på en plåt.
Fyllning:
- Skär äpplena i bitar.
- Blanda ihop äppelbitar, strösocker och kanel i en skål.
- Täck botten i varje muffinsform, fördela äppelbitarna i muffinsformarna och täck med resten av bullsmeten.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.