Mjuk hallonkaka
Vad passar bättre än att baka en sådan här dag när det bara regnar och blåser. Känns som höst. En liten påminnelse om sommar blir det när jag tar ut hallon från frysen och låter dem tina.

Ingredienser
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl majsmjöl
- 1/2 dl havregryn
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
- 50 g smör
- 250 g halvtinade hallon
- 2 tsk vaniljsocker
- ev. kokos
Ugnsvärme: 175º
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölet, vaniljsockret och havregrynen i äggsmeten. Häll mjölk och smör i en kastrull och värm försiktigt tills smöret är smält och rör ner i smeten. Om du tycker om kokos så strö i lite i smeten. Kokos är gott tillsammans med hallonen.
Smörj och bröa en sockerkaksform (om det behövs). Häll ca 1/3 av smeten i sockerkaksformen. Häll i resten av hallonen i den kvarvarande smeten och rör om och häll den sedan i formen.
Grädda kakan i 45 - 50 minuter.