Kardemummakaka

I går skulle en ex granne komma på fika. Vi hade inte setts på ett tag så det skulle bli roligt men vad skulle jag bjuda på? Hon är laktosintolerant vilket ställer lite extra krav. Kardemumma brukar de flesta gilla så jag provade att göra en variant på sockerkaka, Kakan uppskattades av både vuxna och tonåringar och därmed anser jag mig kunna publicera receptet.
 
 
 
Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 msk kardemumma
0,5 dl rapsolja
1 dl vatten
 
Ugnstemperatur 175º 
 
 
Gör så här
Vispa ägg och socker poröst. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver och kardemumma. Häll i blandningen i äggsmeten och vispa till en jämn smet. Vispa sist i oljan och vattnet. Häll smeten i en sockerkaksform och låt grädda i ugnen cirka 40 - 45  minuter. Känn med en sticka och kontrollera att smeten inte fastnar på stickan. Ta ut kakan ur ugnen och låt kakan svalna lite innan den stjälps upp.