Äppelkokoskaka
I går provade jag en variant på smulpaj som blev fantastiskt god. Jag rekommenderar alla som gillar äpplen och kokos att prova. Den blev lagom till två småhungriga vuxna men receptet kan antagligen göras i dubbel sats. Jag hade inte fler äpplen så det fick bli en liten kaka.

Ingredienser
Smuldeg
50 g vegansmör
0,75 dl vetemjöl
2 msk havregryn
1 dl kokos
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
ca 300 g äppelskivor/-bitar utan skal
(ev. kanel)
Ugnsvärme: 200 grader
Börja med att blanda alla ingredienser till en deg. Låt degen vila i kylskåp i cirka en timme.
Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i skivor eller bitar och täck botten i en pajform med dem. (Strö över lite kanel om du vill). Fördela degen över äpplena och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Servera som den är eller tillsammans med vaniljglass.