Rabarber och jordgubbspaj
I söndags bakade jag denna paj gjord på våra egna rabarber och färska jordgubbar. Resultatet blev över förväntan tyckte både min man och jag, riktigt god. För att få den lite nyttigare använde jag fiberhavregryn vilket inte märktes alls. Det är en lyx att kunna odla sina egna rabarber men tyvärr får jag aldrig tillräckligt mycket för att det ska räcka till en hel paj. Men denna gång gjorde det inget, annars hade jag inte kommit på att blanda rabarberna med jordgubbar.

Ugnsvärme 225
Pajdeg:
125 g veganMsmör
1 dl (fiber-) havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
3 msk iskallt vatten
Fyllning:
150 g Rabarber
350 g Jordgubbar
2 msk strösocker
3 tsk potatismjöl
Blanda alla ingredienser till pajskalet och tryck ut degen i en pajform. Låt stå i kylskåp minst 0,5 timme. Skölj under tiden rabarber och jordgubbar. Skär rabarberna i bitar och jordgubbarna i 2, 3 eller 4 skivor beroende på storlek. Fördela frukten i pajformen. Blanda socker och potatismjöl och strö över innehållet i pajformen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Glass är gott till pajen eller vaniljsås.