Jordgubb- rabarber kaka

 Nu har rabarberna börjat växa på allvar. Varför då inte prova denna goda kombination av rabarber, jordgubbar och kardemumma?
 
 
Ingredienser:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1,5 dl rapsolja
6,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
400 g rabarber
500 g frysta jordgubbar
 
Ugnsvärme 175 grader
 
 
Tina jordgubbarna. Låt jordgubbarna rinna av men spara saften.
Vispa ägg och socker med elvisp någon minut.
Tillsätt olja, vetemjöl, vaniljsocker, kardemumma och saften från jordgubbarna. 
Lägg två bakplåtspapper omlott på en ugnsplåt. Häll på kaksmeten.
Ansa rabarberna och skär dem i långa bitar. Dela sedan bitarna på längden i tre, fyra eller fem delar beroende på grovleken på rabarbern.
Lägg rabarber och jordgubbar på kaksmeten.
Grädda i ca 40 minuter i ugnen.
Skär kakan i lika stora bitar i önskad storlek.