Mjuk äppelkaka
En regning och blåsig höstdag som denna är perfekt för att ta hand om äpplena från trädgården. Här är en enkel variant på sockerkaka med massor av äpplen i. Den blir väldigt saftig och god.

Ingredienser:
3 ägg
1 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
1,5 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2,5 strukna tsk bakpulver
0,75 dl rapsolja
1,5 dl vatten
300 g äppelbitar
kanel
strösocker
Ugnsvärme: 175º
Bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker kraftigt. Blanda bakpulvret med vetemjölet. Tillsätt mjölblandningen och blanda därefter i oljan och vattnet. Skala, kärna ur och skär äpplen i bitar, blanda dem i smeten. Häll smeten i sockerkaksformen och strö över rikligt med kanel och lite socker. Grädda i 45 minuter i ugnen. Servera med vaniljsås eller glass.
För den som gillar kraftig kanelsmak; blanda kanel i smeten eller blanda äpplen med kanel innan de blandas i smeten.