Grova äppelmuffins
En sak som är härlig med hösten är alla äpplen. Jag älskar alla bakverk med äpplen i.
I dag provade jag att göra en variant på muffins med lite grövre mjöl, äpplen och mycket kardemumma. Resultatet blev en god smak men kanske lite väl torrt. Nästa gång ska jag ha lite mer vätska i.

Ingredienser:
4 dl vetemjöl
2,5 dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 dl rårörsocker
1 dl rapsolja
2 ägg
1,5 dl mjölk
1 msk kardemumma
300 g skalade och tärnade äpplen
Ugnsvärme: 200º
Rör samman uppvispat ägg och mjölk i en skål. Tillsätt alla ingredienser utom äpplena och blanda. Blanda i äpplena. Ställ ut stora muffinsformar på en bakplåt. Fördela smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt muffinsen svala på bakgaller.