Äppelnötformar

Här har jag experimenterat med både skalet och fyllningen. Resultatet blev ett något torrt och fast skal men jag tycker det passar och kombinationen hasselnötter och äpplen blev riktigt gott.
 
 
 
 
Ingredienser 
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl special
0,5 dl rapsolja
0,5 dl vatten
 
Fyllning
1 dl hasselnötter
ca 120 g skalade och tärnade äpplen
1 äggvita
 
Blanda mjöl med olja och vatten till en deg. Mal hasselnötterna och ställ åt sidan. Kavla ut degen och ta ut stora rundlar med tex en thekopp. Tryck ut rundlarna i smorda muffinsformar eller stora (bull-)bakformar. Blanda de malda hasselnötterna med äppelbitarna och äggvitan. Fördela blandningen i formarna. 
 
Grädda i 225 grader i 10 - 15 minuter.
 
Låt inte formarna stå för länge i ugnen då blir även fyllningen torr.

Kommentera här: