Nötkakor

Nötkakor är en av mina favoriter. Här har jag gjort en egen variant och bland annat tagit bort det vita sockret. Denna kaka är också mindre söt än vad som är brukligt men jag tycker inte att det märks.
 
 
 
 
 Ca 14 stycken
 

Ingredienser:

200 g hasselnötter
2/3 dl brunt farinsocker
2 tsk potatismjöl
2 ägg
1 msk rapsolja

Ugnsvärme: 175º

Mal nötterna i en mandelkvarn. Blanda socker, mjöl och nötter i en skål. Vispa upp ägget lätt, tillsätt oljan och blanda med övriga ingredienser. Klicka ut på smeten på en bakplåt med bakplåtspapper. Placera en hel hasselnöt i mitten på varje kaka, om du vill. Grädda i 200 grader i ungefär 10 minuter”.

 


Kommentarer:

1 Camilla :

Detta är smaskens=)

Kommentera här: