Cheesecake

I går gjorde jag denna underbart goda Cheesecake som passar utmärkt för att frysa in och ta fram till ett oväntat besök. Denna gång valde jag att dekorera med passionsfrukt men det är bara att välja efter tycke och smak. Fler förslag finns nedan.
För den som liksom jag försöker leva lite nyttigare emellanåt kan se upp med härdat fett eller transfetter som det också kallas. Härdat fett förekommer ofta i Digestivekex och färdig vaniljsås men det går att hitta utan. Så läs innehållsförteckningen noga.
Till 8 personer
Ingredienser:
Botten:
0,75 dl rapsolja
10 stora fullkorns-, rågdigestivekex eller 20 små
1 tsk kanel
Fyllning:
200 g Philadelphiaost eller cream cheese light 7% fett
Saft av 1/2 lime
0,5 dl rårörsocker
2,5 dl vaniljsås
Dekoration:
Hallon, kiwi, kumquat eller annan frukt eller bär
Mät upp oljan och blanda med de finstötta kexen och kanel. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Vispa vaniljsåsen och vispa i osten. Tillsätt limesaften och sockret. Häll över fyllningen i formen, dekorera med frukt eller bär och ställ i frysen i minst en timme. Ta ut den cirka 15 minuter innan den ska ätas.