Annorlunda mjuk pepparkaka
I dag 10 februari 2013 kände jag mig sugen på mjuk pepparkaka. För mig är mjuk pepparkaka förknippad med jul så det kändes som om jag gjorde fel när jag ändå bakade det. Antagligen för att minska känslan av att inte följa traditionen ändrade jag lite i receptet:

Ingredienser:
0,75 dl rapsolja
1 dl sirap
2 ägg
1 dl mjölk
1 msk kanel
1,5 tsk nejlikor
1,5 tsk ingefära
50 g riven morot
2 dl vetemjöl
1 dl vetemjöl special fullkorn
1 tsk bikarbonat
Ugnsvärme: 175º
Jag vill bara varna för att det blir en rätt stark smak av nejlikor och ingefära och för den som inte gillar det, kan jag rekommendera att minska lite på kryddorna. Vispa samman olja och sirap. Blanda ner ett ägg i taget. Tillsätt mjölk, kryddor, morot och mjöl blandat med bikarbonat. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 35 - 40 minuter. Prova med en sticka i mitten, om stickan inte blir kladdig är kakan klar.